The Nights of Iguana

The Nights of Iguana

Suomalaisen rockin 1980-luvun kärkibändeihin lukeutunut The Nights of Iguana on palanut kehiin.  Kahdesti Rumban vuoden parhaan levyn tittelin pokannut Iguana on yhtyeen perustajajäsenen Dile Kolasen mukaan treenaillut yhdessä aina yhtyeen toisen perustajajäsenen, neljä vuotta sitten kuolleen Floydin muistokonsertista ja tiiviimmin 2009 kesästä lähtien.

“Bändiltä jäi aikoinaan jälkeen paljon hyvää julkaisematonta materiaalia. Se on saatava vihdoin julki”, Kolanen perustelee päätöstä kasata Iguana uudelleen. Yhtye koottiin viime vuosikymmenen lopulla pariinkin tilaisuuteen tilapäisesti uudelleen. Jo silloin ilmassa oli Kolasen mukaan ajatus jatkaa bändin elämää, mutta nyt ajatus lopulta on toteutumassa.

Alkuperäisistä jäsenistä nykykokoonpanossa ovat mukana Dile Kolasen lisäksi Puka Oinonen ja Eka Wekara. Kokoonpanon täydentävät Kai Järvinen ja Pete Lehtelä.

Poko Records on uudelleenjulkaissut The Story Of The Nights Of Iguanan kokoelmalevyn.

Yhtye on keikkaillut vuodenmittaan harvakseltaan mm. On The Rocksissa, Down By The Laituri-festareilla Turussa, Kumpulan Kyläjuhlilla ja Nosturin Alakerrassa. Uusi vuosi alkaa legendaarisen Tavastian Semifinal-klubissa 1.1.2011.

Iguana